Köp bästa kikaren. Billiga kikare på nätet!

Tubkikare

En tubkikare är en kikare som används för att se närma på en plats som är långt borta och som oftast står på ett stativ. Den används på många platser där du har en stor utsikt där man vill se olika saker närmare under en längre tid. Det som skiljer dem år i första hand är hur mycket förstoring som de har och de vanligaste modellerna ligger på allt mellan 15 till 80 gånger.


Linsen varierar också beroende på modell och de flesta ligger mellan 50 till 100 millimeter. Fördelen med en tubkikare kontra en vanlig handkikare är att de tar in ljuset mycket bättre på grund av sin större lins vilket ger en bättre skärpa.

Den är då inte lika lätt att ta med som en vanlig handhållen kikare, men är då inte lämpad för samma typ av område. Vissa modeller kan även monteras på en kamera för att ta även en bild på de objekt som du tittar på, så användningsområdet är stort och går att anpassa till dina önskemål. Det finns något som heter okular vilket har att göra med förstorningen. Ju större förstoring en tubkikare har desto tyngre blir den och det blir även skakigt och måste hela tiden stå på ett stativ.

För att använda denna kikare när man går i skogen för att titta på djur och även fågelskådning så räcker det med 20 till 30 gångers förstoring. Läs mer om test kikare.

Nu finns det 3 stycken modeller av tubkikare och skall inte jämföras med en stjärnkikare eftersom de är uppbyggda för olika ändamål. Först så har vi den raka varianten där vi har okularet sittande i rak linje. Det finns även en vinklad variant där okularet sitter vinklat i en vinkel på 45 grader. Den sistnämnda är den som är gjord för att montera på axeln, men denna är väldigt ovanlig.

<Billiga

Stjärnkikare är en form av tubkikare men förstoringen är betydligt högre, och de är även därför också mycket tyngre. Normalt så är förstoringen på 100 gånger och även mer eftersom den används för att betrakta himlens universum som galaxer och stjärnor. Eftersom det finns många att välja på så måste du fråga dig vilken du behöver, och skall du även fota så måste man köpa till en adapter som säljs separat för att du skall kunna montera tuben på din kamera. Det måste då vara en systemkamera för att det skall fungera.

Skall du gå långa promenader till exempel i skogen eller liknande så är det bra att köpa en inte allt för stor tubkikare eftersom det kommer att bli för tungt. Det gäller så klart att också spara in pengar, och därför då kan du köpa din tubkikare på nätet istället. Det kan vara frågan om tusenlappar som du kan spara in genom att handla online istället för i en vanlig butik. Du blir också mer påläst eftersom du har ett större utbud och använder du dig av sajter som Prisjakt eller PriceRunner så kommer du även kunna se vilken modell som är den mest populärast just nu.

Ta även del av recensioner som finns och sortera efter den platsen som säljer den billigast och du är redo att ta utflykten med din nya tubkikare.

Köp kikare online!
<Köp
Annonser: